Beveiligingsoplossingen

Nieuws

Intelligente software voor camera’s

De beveiligingscamera of bewakingscamera wordt steeds slimmer. De rol van de camerasoftware is steeds belangrijker geworden sinds de komst van de netwerk IP camera's.

Lees meer »

Projecten

Camerabewaking Villa te Lansingerland

Camerabewaking wordt steeds vaker ingezet bij de beveiliging van woonhuizen. Zo ook bij deze woning te Lansingerland.

Lees meer »

De juiste camera voor de juiste situatie

Waarvoor wilt u de beelden gebruiken? Hieronder leest u vier uitgangspunten om uw juiste toepassing van camerabewaking te kiezen.

1. Detectie - Beweegt daar iets?

Bij detectie gebruikt u de camera's om te kunnen zien of er iets in beeld beweegt of verplaatst. Dit kan worden gebruikt voor alarm bij bewegingsdetectie.

Met behulp van slimme software kan de camera patronen herkennen en hierdoor veranderingen detecteren. Hiervoor hoeft het voorwerp slechts 5% van de totale beeldinhoud te zijn.

2. Overzicht - Gebeurt er iets?

Bij overzicht gebruikt u de camera's om te kunnen zien of er iets in het beeld beweegt of verplaatst. Hierbij kan het verschil tussen een persoon of dier worden gezien.

Dit kan worden gebruikt om overzichtelijk bepaalde locaties in de gaten te houden, waarbij herkenning van personen of objecten niet aan de orde is. Hiervoor moet het voorwerp ongeveer 10% van de totale beeldinhoud te zijn.

3. Herkenning - Wie is dat?

Bij herkenning gebruikt u de camera's om te kunnen zien wie zich in het beeld beweegt. Ook kan de camera het verschil laten zien tussen bedreiging of geen bedreiging. In het beeld moeten kleding, kleuren en de voorwerpen goed zichtbaar zijn.

Herkenning kan worden gebruikt voor het daadwerkelijk herkennen van personen of objecten. Door de kwaliteit van de camera is duidelijk herkenbaar wat er op de locatie gebeurt. Hiervoor moet het voorwerp of de persoon ongeveer 50% van de totale beeldinhoud te zijn.

Bij deze toepassing zijn de lichtcondities van belang. Zonder licht of met tegenlicht is herkenning bijna niet mogelijk. Speciaal voor tegenlicht zijn er camera's die dit automatisch compenseren.

4. Identificatie - Dat is …!

Bij identificatie gebruikt u de camera's om personen te kunnen identificeren.
Dit vraagt om een zeer gedetailleerd beeld. Daarom zijn hiervoor alleen de megapixel camera's geschikt.

Identificatie kan worden toegepast voor bijvoorbeeld toegangscontrole of opsporing. Hiervoor moet het voorwerp of de persoon ongeveer 120% van de totale beeldinhoud te zijn. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer de persoon bewust of onbewust recht in de camera kijkt.

Bij deze toepassing zijn de lichtcondities cruciaal. Zonder licht of met tegenlicht is identificatie onmogelijk. Speciaal voor tegenlicht zijn er camera's dit automatisch compenseren.

Naast beelden bekijken en opnemen is het terugvinden van de juiste beelden ook belangrijk. Lees meer over de software.

Vragen of interesse? Bel 010 442 67 42 of neem online contact op.